Robolit 2011-2015 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü bünyesinde yürütülen Standart Kurtarma Robotları Test Yöntemleri projesi içerisinde test metodu geliştiri ortağı olarak görev yaptı. Bu çalışma esnasında test metodu çalışmalarımız yanı sıra Alanya’da Türkiye’nin ilk (ve tek) sertifikalı bir bölgesel test alanı kurumunu ve üç adet uluslararası test metodları çalıştayının organizasyonun gerçekleştirdik. Çalışmalarımız halen stratejik düzeyde RoboCup Rescue League organizasyonu ve diğer arama kurtarma ekiplerinin eğitim ve testleri alanında devam etmekte.
Test metodu geliştirme çalışmalarımızda eyleme ve yönlendirilmiş gözetleme kabiliyetlerini kapsayan çalışmalar gerçekleştirdik. Ancak grup içerisindeki görevlendirmelerimiz bunun ile sınırlı kalmayıp diğer geliştiriciler tarafından tasarlanan testler için mekanizma tasarım ve üretimi ve proje ile ilişkili RoboCup Rescue League ve DARPA Robotics Challange (DRC) gibi organizasyonların yürütülmesinde de katkı sağladık. Test metodları içerisinde kullanılmak üzere sistem tanımlamada kullanılan ikonografi sisteminin ilk sürümünü de Robolit grubu tasarladı.
Amerikan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü içerisindeki Akıllı Sistemler Departmanı altında yürütülen proje robotların uygulamalara yönelik performanslarını ölçmek üzere zengin ve çok boyutlu bir test kümesinin geliştirilmesini hedeflemektedir. Uzun vadedeki hedefi tedarik çalışmalarında kullanılmak üzere merkezi bir veri tabanı oluşturmak ve (öncelikli olarak) askeri ve arama kurtarma alanlarında yapılacak robot alımlarında kabiliyetlere göre seçim yapılmasının alt yapısını oluşturmaktır. Bu alt yapı vesilesi ile yeni ve daha iyi teknolojilerin ön plana çıkarıldığı bir teknoloji geliştirme ekosisteminin yaratılması ile alandaki asker ve arama kurtarma ekiplerine en iyi araçların sağlanması amaçlanmaktadır.
Proje Amerikan Anayurt Güvenliği Bakanlığı (DHS) tarafından fonlanmakta olup Amerikan Adalet Bakanlığı (DoJ), Amerikan Kara Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı (ARL) ve Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından da desteklenmektedir.